קייטרינג גורמה: 8 דרכים שיגרמו לכל המשפחה לשתות יותר מים – החל מרגע זה
הקיץ הגיע וזה רשמי – למרות שלא תמיד אנחנו מרגישים את החום: מהבית הממוזג, לאוטו הממוזג, לגן הילדים הממוזג או למשרד הממוזג.
אבל בכל מזג אוויר יש להקפיד על שתייה מרובה, ולחנך את ילדינו לשתות את המשקה הנכון בכמות הנכונה. הנה 8 טיפים שמקלים את העבודה:
- דוגמא אישית – נכון בכל תחום ובתזונה נכון שבעתיים. ילד לאמא ששותה מעט- ישתה מעט, וילד לאבא ששותה משקה ממותק- ישתה משקה ממותק. לא משנה כמה נחזור ונדגיש ששתיית מים חשובה, ברגע שיראו שאמא שותה רק נס קפה- שום מסר לא ייקלט. בואו נהפוך את המשוואה: הורים יקרים, רק אם נעדיף בעצמינו מים, והרבה – נוכל לצפות מילדינו לבצע העדפה דומה.
- תזמון – כדאי להחליט שבכל ארוחה שותים שתי כוסות מים, ובכל הפסקת נשנוש שותים כוס אחת. כך בשקט בשקט הגענו ל 8 כוסות ביום.
- זמינות – בכל מקום בו נמצאים, מתכננים אספקה זמינה של מים. בדרכים –מוכנים עם בקבוקים של מים, ובבית מלמדים את הילדים למזוג מים לעצמם, מהמקרר או מהמכשיר.
- מקשיבים לגוף – כשמרגישים רעב, מנסים לשתות קודם כוס מים ובודקים אם תחושת הרעב פחתה. לעיתים קרובות אנו מבלבלים רעב עם צמא, ולאחר השתיה הרעב חולף.
- איך יודעים אם שתינו מספיק? כמות המים הנדרשת ביום משתנה בין מבוגר לילד, ותלויה ברמות פעילות, ובמזג האוויר. יש לבדוק את עצמינו וללמד את הילדים – המדד הטוב ביותר למאזן הנוזלים הוא צבע השתן : כשהשתן צהוב המצב לא טוב- ושקוף הוא אלוף.
- בשעת פעילות שותים יותר – בייחוד אם אנחנו מבצעים פעילות גופנית, או עם הילדים במגרש המשחקים או בגן השעשועים. אם מתכננים בילוי משפחתי בחוץ של כמה שעות, מתחילים בשני ליטר מים וממשיכים משם.
- מפחיתים משקאות ממותקים – שכן הם ממתקים נוזליים ותו לא- ומכילים המון סוכר מיותר. מה שכן הם מצמיאים יותר, וכך שותים עוד משקה ממותק – והמעגל ממשיך להתגלגל. שוברים את המעגל ומרגילים את הילדים מגיל צעיר להעדיף מים על כל משקה אחר.
- לשתות זה כיף: ניתן להכין מים צבעוניים ובטעמים בבית: מוסיפים לכד מים אחת או יותר מהתוספות הבאות: פרוסות לימון, פרוסות תפוז, פרוסות מלפפון, עלי נענע, אוכמניות קפואות ( מעט מאד מספיקות לטעם וצבע משגעים). אפשר גם להקפיא את המים וליצור קוביות קרח מקושטות שישדרגו כל משקה ויהפכו לעיסוק נחמד לקטנטנים.