ל"ג בעומר, על המדורות עמוסות התפודים שבו – הוא הזדמנות מצוינת לדבר קצת על תפוחי אדמה ותועלתם הבריאותית דווקא לילדים. הנה 5 סיבות מדוע כדאי להגיש לילדינו תפוח אדמה כל השנה:
- מלך האשלגן. מבין הירקות תפוח האדמה עם קליפה הוא העשיר ביותר במינרל אשלגן, החשוב לבריאותנו ותורם להפחתת סיכון ללחץ דם ולמחלות לב. תפוח אדמה בינוני אפוי עם הקליפה מהווה כ 30% מתצרוכת האשלגן המומלצת לילדים ביום.
- מכיל נוגדי חמצון. קליפת תפוח האדמה האדום מכילה פיגמנטים הנקראים אנתוציאנינים, בעלי יכולת נוגדת חמצון גבוהה, אשר תורמים להאטת תהליכי הזדקנות.
- הילדים ממעיטים באכילת ירקות? תנו להם תפוח אדמה. תפוח אדמה מכיל ויטמין C – נוגד חמצון המסייע בהפחתת הסיכון למחלות ובשיפור ספיגת ברזל. תפוח אדמה בינוני אפוי עם הקליפה מהווה כ 50% מתצרוכת הויטמין המומלצת לילדים ביום.
- מינרלים וויטמינים נוספים. אכילת תפוח אדמה שלם אפוי עם הקליפה מספק לילדים:
60% מתצרוכת ויטמין 6B ליום; 30% מתצרוכת המגנזיום ליום; ו – 20% מתצרוכת הברזל ליום. - דל שומן. תפוח אדמה מכיל פחות מ1% שומן. באפייתו בשלמותו או בהכנת פירה עם חלב במקום שמנת מתוקה או חמאה אנו נהנים מיתרון זה.
המתכון של גורמה: צ'יפס תפו"א ובטטה אפוי – מתכון מנצח ובריא שאפשר להכין לילדים כל השנה:
חיתכו לפלחים בטטות ותפוחי אדמה אדומים על קליפתם, העבירו לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. ערבבו עם שמן זית ומעט מלח. אפשר להוסיף רוזמרין וטימין ופרוסות שום. אפו בתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך כ 40 דקות.