מתכון לפיצה בריאה

קייטרינג גורמה : בחג שבועות תעשה לך… פיצה בריאה!
כותבת המאמר עבור קבוצת גורמה: יערה אלון, M.Sc, תזונאית ראשית, קבוצת קייטרינג גורמה

פיצה תעשייתית קפואה או קנויה מוגדרת לעיתים כג'אנק פוד, עקב עודף בצק, שימוש בתחליפי גבינה נחותים ותבלינים עתירי חומרים מוספים. בפיצה ביתית כללי המשחק משתנים, ובידיים שלנו להפוך אותה למאכל איכותי ובריא שיהווה ארוחת ערב שמחה ולא שגרתית לילדים וגם למבוגרים.

חשוב להוסיף שזה כיף להכין פיצה עם הילדים, שמפיקים הנאה רבה ממריחת הרוטב ועיצוב התוספות על פי רוח היצירה שלהם.

בצק דקיק מתוחזק בתוספת גבינה ויוגורט, הרבה ירקות ועשבי תיבול– וגיוון בגבינות – הופכים את הפיצה הזו לבריאה ועדיפה על כל בצקי העלים, המוקרמים ושאר האפשרויות עתירות השומן לחג השבועות.

אז למה אתם מחכים? היום בערב מכינים פיצה בריאה עם הילדים!

פיצה בריאה מהירה
מצרכים: (לתבנית פיירקס/ חד פעמית מלבנית גדולה)
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
1 גביע יוגורט טבעי 3%
1 גביע קוטג' 5%
1 ביצה
שמן זית לשימון התבנית

לציפוי:
רסק עגבניות – 200 גרם
תוספות לפי הטעם: פרוסות עגבניות/בצל/גמבה/ זיתים חתוכים /תירס
גבינות: גבינה צהובה וגבינה בולגרית, מגורדות
לתיבול: אורגנו, בזיליקום

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור לחום גבוה- הכי גבוה שהתנור מאפשר.
2. לערבב בקערה את חומרי הבצק. לשמן את התבנית ו"למרוח" את הבצק ע"י גב של כף רטובה. לאפות כ 7 דקות עד להתייצבות. לצנן כ 5 דקות.
3. למרוח על הבצק את הרסק ולצפות בתוספות ותבלינים על פי בחירתכם. לסיים בגבינות
4. לאפות עוד כ 5 דקות עד שהגבינה נמסה.

בתיאבון!

* המאמרים נועדו למתן מידע כללי ואינם מחליפים התייעצות פרטנית עם גורמי מקצוע.