למה עדיף להכין שוקו בבית

שוקו
אם נביט ברשימת הרכיבים של מוצר – היא מדורגת מהגבוה לנמוך: כלומר, הרכיב הראשון הוא השולט במוצר, השני פחות וכך הלאה.
כשבוחנים את רשימת הרכיבים של אבקת השוקו' – הראשון הוא סוכר, לכן חשוב לזכור שהאבקה הקנויה היא פשוט סוכר שצבוע במעט מאד קקאו.
מעטים הילדים שיסרבו למשקה שוקו. קר בקיץ וחם בחורף, בבקבוק או בשקית, בבית או בחוץ – אין ספק שהשוקו הוא משקה הילדים מספר אחת.
משקה שוקו מכיל סידן, ויטמינים ושאר היתרונות שבחלב- אך גם כמות לא מבוטלת של סוכר. לכן יש שוקו ויש שוקו עדיף יותר.

דירגנו עבורכם את השוקו – כך שתוכלו לבחור באפשרות הבריאה ביותר לילדכם:
ציון לא מספיק:– שוקו בבקבוק/שקית
רוב משקאות השוקו המוכנים, מכילים כ 4 כפיות סוכר לכוס. העניין הוא שבבקבוק שוקו אישי הכמות היא יותר מכוס, ורוב הילדים יסיימו את הבקבוק ואפילו יבקשו עוד. גם בבית אם קונים אריזה של ליטר או יותר, אפשר בקלות להגיע ל 2 כוסות לילד.

טעון שיפור: שוקו מאבקת שוקו קנויה
כוס שוקו מהכנה ביתית של אבקה קנויה מכילה 3.5-5 כפיות סוכר לכוס. היתרון של האבקה על הבקבוק היא ביכולת השליטה שלנו. אנחנו יכולים להכין לפי ההוראות על האריזה – לרוב 2 כפיות לכוס חלב, אך אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר אם נכין עם כפית אחת בלבד.

המצטיין: שוקו מהכנה עצמית בבית –מאבקת קקאו.
קקאו מכיל נוגדי חמצון התורמים לבריאותנו, והדרך העדיפה ביותר ליהנות מיתרונותיו היא לשתות אותו עם כמה שפחות סוכר.
תוספת מוגזמת של הסוכר על המאכלים והמשקאות שלנו ממסכת את הטעם מקורי שלהם, וצובעת הכול בגוון אחד מתוק. כך שלמעשה אנו שוכחים את הטעם האמיתי, ולמרבה הצער ילדינו לא זוכים להכירו כלל.
לכן גם בשוקו, כדאי להרגיל את הילדים להפחית בהדרגה מהסוכר ולשים לב לטעם.

המתכון של קייטרינג גורמה:
לכוס חלב הוסיפו 1/4 כפית קקאו וסוכר לפי הטעם. נסו ותראו שאין באמת צורך להוסיף 4 כפיות..
יש לכם עוד "אותיות קטנות" שאתם מעוניינים לדעת מה הן אומרות?

* המאמרים נועדו למתן מידע כללי ואינם מחליפים התייעצות פרטנית עם גורמי מקצוע.