קייטרינג גורמה: 3 דרכים בריאות ליהנות מגלידה בבית
מה אתם עושים עם הילדים היום אחר הצהריים? לגורמה יש רעיון מצוין בשבילכם…
מתחמם, חם, וכבר ממש לוהט. כולנו עסוקים, כולנו ממהרים וכולנו סובלים מהחום. כשהטמפרטורות בשיאן וכולנו מתחבאים בבית, והילדים מבקשים שוב גלידה או שלגון, למה שלא תרתמו אותם למלאכת ההכנה החוויתית של שלגונים וקרטיבים בבית?
אז למה לטרוח ולהכין שלגון בבית ,בעצם?
הכנת גלידות בבית מהירה יחסית, כ- 10 דקות הכנה לא כולל הקפאה.
זהו כיף בלתי רגיל לילדים ומהווה פעילות חוייתית ויצירתית, במיוחד כשהם מכינים בעצמם ובוחרים בעצמם את שילובי הטעמים.
וכמובן יתרון הבריאות: ללא צבעי מאכל, בכמות שפויה של סוכר וללא חומרים מוספים. להיפך, השלגון הוא קרקע פורה להעשרה בפירות, אגוזים ומזונות בריאים אחרים שהילדים לא אוכלים בשגרה.
הנה שלוש דרכים בריאות ליהנות מגלידה בבית:
פרישייקים קפואים. חיתכו כמה פירות בשלים, לדוגמא בננות בשלות, מלון ירוק וכתום, נקטרינות ועוד לפי הטעם והקפיאו בקופסאות נפרדות. כשמתחשק משהו מתוק, קריר ומרענן שלבו מספר פירות קפואים, חלב או מים ומעט סילאן להמתקה וטיחנו בבלנדר מקל. אפשר להוסיף פירות יער קפואים כמו אוכמניות או דומדמניות לצבע סגול עז ולתוספת נוגדי חמצון. הוסיפו כמה קוביות קרח. מתקבל משקה סמיך וקרמי, עמוס פירות, כשלמעשה הפכנו את הממתק המיותר לארוחה מזינה.
ברד בבית. סחטו מיץ מהפירות וגם מהירקות האהובים עליכם (משמש, סלק, תפוז, גזר, מלפפון, תפוח או ענבים) ותגברו במעט סילאן/דבש (כשאוכלים משהו קפוא יש צורך בטיפה יותר המתקה מאשר בטמפרטורת החדר). הקפיאו בקופסא שטוחה וערבבו במזלג כל שעתיים. אחרי 6 שעות , במינימום עבודה, וללא צבעי מאכל – הברד שלנו מוכן!
שלגון תוצאת בית. השתמשו בכלים ייעודיים לכך, או פשוט בכוס פלסטיק. הכינו שלגון מכמות שווה של שמנת חמוצה ויוגורט, ותגברו בפירות האהובים עליכם. שילובים מומלצים: שמנת-דובדבנים; שוקו- שקדים ורוויון-לימון-נענע. למשקיעים אפשר לפזר פצפוצי שוקולד בתחתית הכוס או הכלי.